Barnen inviger insektshotell på Kulltorp

Ett insektshotell mot gul fasad

När femårsgruppen på Vantens förskola började forska kring fjärilar och bin hösten 2022 var det med pollinering i fokus. Ganska snart växte projektet till något mycket större – en kamp för vår världs minsta hjältar! Efter flera månaders arbete, både teoretiskt och praktiskt, är barnen nu redo att på riktigt omvandla sitt vetande till allmänbildning!

Barnen har hjälpt oss att göra Kulltorp ännu mer attraktivt för områdets minsta invånare – genom att ha tillverkat och nu invigt ett insektshotell och vattenbad samt sått frön till växter som ska bidra med massor av nektar till insekterna.

Med ballonger och flaggor tågade barnen den korta biten från förskolan till insektshotellets utvalda placering vid boulebanan på området. Kvartersvärd Mathias och fastighetstekniker Robin hjälpte till att skruva upp insektshotellet på en solig vägg och under högtidliga former sådde barnen frön och fyllde på vattenbadet för att slutligen klippa invigningsbandet och skåla i saft.  

- Vi är så glada för vårt fina samarbete med pedagoger och barn på Vantens förskola. Med allt ifrån luciatåg och nu insektshotell så hjälper dem oss att göra Kulltorp till en lekfylld och rolig plats att vara på, säger kvartersvärd Mathias Neuchel.

Barnens önskan är nu att fler hakar på och skapar plats för dessa viktiga små vänner! Ett hem eller kanske en lite större rabatt med näringsrika blommor? Framförallt vill de att budskapet ska spridas – pollinatörerna är livsviktiga och de behöver vår hjälp!

- Tack till Ängelholmshem som låter oss vara här, och låter barnen få göra avtryck även utanför förskolan, avslutade pedagogen Therese sitt tal med under invigningen.

Ett insektshotell mot gul fasad

Barn som står på led med pedagoger på knä bredvid