Hyran betalas i förskott till bankgiro 590-3950. Du får din hyresavi i mitten av varje månad och betalningsdag är alltid den sista vardagen före den månad hyran avser. Du kan se dina hyresavier på Mina sidor. Där hittar du till exempel aktuellt hyresbelopp, OCR-nummer och bankgironummer.

Betalsätt


Autogiro
 

Beloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Tänk på att beloppet måste finnas på ditt konto dagen innan förfallodagen. Du kan få medgivandeblanketten hemskickad om du kontaktar vårt Kundcenter. När du anslutit dig till autogiro får du inte längre några pappersavier i brevlådan varje månad. Du hittar istället dina avier på Mina sidor på vår hemsida.

E-faktura

Hyresavin skickas elektroniskt till din internetbank och alla uppgifter såsom OCR-nummer, förfallodatum och belopp är redan ifyllda på e-fakturan. Du behöver bara kontrollera uppgifterna och godkänna för betalning. Anmälan till e-faktura gör du hos din internetbank. Sök på Ängelholmshem som leverantör.

Swish

Du kan swisha in din hyresbetalning genom att läsa av den QR-kod som finns på din hyresavi. Har du ingen avi kan du enkelt logga in på Mina Sidor för att ta fram den. Betalningen görs sedan genom att du startar Swish-appen och väljer Skanna. Därefter riktar du mobilens kamera mot QR-koden på hyresavin. Swish tar emot informationen och du godkänner betalningen med ditt Bank-ID. 

E-postfaktura

Fakturan mejlas till dig som pdf och du hanterar betalningen precis som en pappersavi. Den stora bonusen är att vi sparar på papper, tryck och transport. Anmäl dig till e-postfaktura genom att höra av dig till vårt Kundcenter.

Mina sidor

Som hyresgäst på Ängelholmshem kan du logga in på Mina Sidor och se dina fakturor. Här presenteras alla fakturor både kommande som historiska. Vill du ha hjälp att komma igång med Mina Sidor kan du kontakta Kundcenter.

 

Sen betalning

Betalar du inte din hyra i tid kommer vår samarbetspartner Visma Collectors att skicka ett inkassokrav till dig på den lagstadgade inkassoavgiften. Om hyran uteblir efter inkassokravet lämnas en ansökan om betalningsföreläggande och begäran om avhysning till Kronofogdemyndigheten. Återkommande sena betalningar kan leda till att ditt hyreskontrakt sägs upp. Kom ihåg att flera för sent inbetalda hyror kan vara skäl nog för uppsägning av ditt kontrakt även om skulden är betald. 

Observera att ingen påminnelse skickas ut vid obetalda fakturor.

Varför har jag fått ett påminnelse-sms? 
Det beror på att hela eller delar av din hyra inte är betald. Då får du ett sms, runt den 3-4:e dagen i månaden som en påminnelse. Om du redan betalat hela hyran så kan du bortse från detta SMS. Om du är osäker logga in och titta på din hyresavi. Du hittar din hyresavi när du loggar in på Mina sidor under Mitt boende.

Sms:et får du endast om du har ett registrerat mobilnummer. Kontrollera på Mina Sidor om du har rätt nummer.