Lås och nycklar

När du flyttar in hos oss får du vanligtvis tre nycklar till din lägenhet. Om du behöver en extra lägenhetsnyckel eller en extra tagg kan du beställa det hos din kvartersvärd och kostnaden faktureras på din hyresavi. Du kan inte kopiera nycklar själv eftersom dem är spärrade.  

Har du blivit av med en lägenhetsnyckel eller av någon annan anledning vill byta ditt lås beställer du låsbyte av din kvartersvärd. Du står också själv för kostnaden vid låsbyte eller om du har blivit av med någon av de nycklar du fick när du flyttade in. När du flyttar förväntas du lämna tillbaka samma antal nycklar som du kvitterat ut annars tvingas vi debitera dig för låsbyte.

Vi har inga huvudnycklar och det innebär att du själv måste kontakta låssmed om du låst dig ute. Kostnaden för låsöppning står du själv för. Ett tips är att ha en reservnyckel hos någon du känner.

Nyckeltub

Nyckeltuben gör att du slipper vara hemma för att öppna dörren när vår personal eller entreprenör behöver utföra servicearbeten i din lägenhet.

Så här fungerar nyckeltuben

  1. När vår servicepersonal behöver tillträde till din lägenhet informeras du om anledning och tidpunkt. Om du inte kan vara hemma, hänger du nyckel till dörrlåset på en karbinhake på insidan av dörrnyckeltuben. Tänk på att bara hänga dit husnyckeln. Hänger det mer än en nyckel i kedjan får vi inte ut nyckeln genom tuben. Utifrån kan ingen se om det finns en nyckel i tuben eller inte.
  2. Servicepersonalen öppnar dörrnyckeltuben, med sin för fastigheten speciella tubnyckel, och drar ut den ensamma husnyckeln. 
  3. När arbetet är slutfört, låser vår personal lägenhetsdörren och den lånade nyckeln hängs tillbaka i dörrnyckeltuben som låses.

Behöver du ytterligare en nyckel eller tagg?
Kontakta din kvartersvärd.