Flytta in

Välkommen till Ängelholmshem! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här har vi samlat information som du behöver när du förbereder dig för att flytta in i din nya lägenhet.

Tillträde

Du får tillträde till din lägenhet enligt överenskommelse med Ängelholmshem eller senast kl. 12 på kontraktsdatum. Om kontraktsdatum infaller på en helgdag blir det istället första vardagen efter kontraktsdatum kl. 12.

Nycklar

Nycklarna hämtar du hos din kvartersvärd på tillträdesdagen. Boka tid med din kvartersvärd för överlämningen. Sätt ett hänglås på ditt förråd även om du inte förvarar något i det, annars finns risken att någon annan tar det eller att det samlas saker eller sopor som är brandfarliga i förrådet.

Besiktning av lägenhet

Efter inflyttning är det viktigt att du läser igenom besiktningsprotokollet. Kopia av protokollet får du när du kvitterar ut nycklarna hos din kvartersvärd. Enligt hyresrättslagen har du rätt att inom åtta dagar göra eventuella anmärkningar, som inte nämnts i besiktningsprotokollet, till din kvartersvärd.

Vid tidigare inflytt

Om du och den tidigare hyresgästen kommit överens om att flytta in före tillträdesdagen måste en fullmakt skrivas. Kontakta din kvartersvärd så hjälper vi dig.

Adressändring

Anmäl till Skatteverket att du ska flytta till en ny adress. Skatteverket ser till att din nya adress hamnar hos de flesta myndigheter, företag och viktiga samhällsorganisationer. Det är gratis att göra flyttanmälan via Skatteverket och du kan göra det direkt på:

> www.skatteverket.se/flytta

Vid flyttanmälan till Skatteverket uppger du ditt lägenhetsnummer. Du hittar det på ditt hyresavtal.

Hemförsäkring

Det är mycket viktigt att du har en hemförsäkring och att du tecknar den så att den gäller redan på inflyttningsdagen.
Ängelholmshems försäkrar fastigheten och det är ditt ansvar att försäkra dina ägodelar i lägenhet, förråd och garage. De flesta hemförsäkringar ersätter skador som uppstår vid till exempel brand, vattenskada samt vid stöld och skadegörelse. Det är också din hemförsäkring som går in om behöver ett tillfälligt boende till följd av brand eller vattenskada.

Hyresinbetalning

Hyran betalar du i förskott via de hyresräkningar med inbetalningskort som kommer i brevlådan. Betalningen ska ske senast sista vardagen i månaden.
Du kan även betala med autogiro eller e-faktura. Vid autogiro dras hyresbeloppet från ditt bankkonto på förfallodatum. Fråga efter en blankett hos oss.
Vid e-faktura får du fakturan för godkännande i din internetbank. Du anmäler dig till e-faktura genom din internetbank.

Inflyttningsguide