Trygghetsboende

Ängelholmshem har fått ansvar för att administrera kön till trygghetsboende i Ängelholms kommun. Ett trygghetsboende är till för dig som är 70 år eller äldre. Ängelholmshem hanterar idag tre trygghetsboende, Willan 7 (höghuset) och Willans servicehus i centrala Ängelholm samt Viktoriagården i Vejbystrand. Du kan enkelt ställa dig i vår kö till en plats på något av trygghetsboendena genom att ställa dig i vår bostadskö och välj önskemål trygghetsboende.

Det finns ingen specifik bostadskö för trygghetslägenheter. Tillgängliga lägenheter publiceras i Ängelholmshems ordinarie bostadskö där du kan intresseanmäla dig. Det krävs heller inget biståndsbeslut för att bo på trygghetsboende. Trygghetsboende har således inget med vård att göra utan finns till för äldre som önskar trygghet i samverkan med andra och tillgång till en social samvaro.

Nedan följer en kort beskrivning om de tre trygghetsboende som Ängelholmshem hyr ut.

 

Viktoriagården

Sanatorievägen 16, 266 52 Vejbystrand

Viktoriagården är ett vård- och trygghetsboende beläget centralt i Vejbystrand. I byggnaden finns bibliotek, frisör, restaurang och träffpunktsverksamhet. Viktoriagårdens trygghetsboende har 35 lägenheter med 1-2 rum och kök.

I restaurangen kan hyresgästen köpa sin frukost, middag, eftermiddagskaffe och kvällsmat. Viktoriagårdens träffpunkt ordnar med aktiviteter där både vårdboendet och hyresgästerna på trygghetsboendet är välkomna att delta.

 

Willan

Åsbogatan 40, 262 51 Ängelholm


Willans trygghetsboende ligger centralt i Ängelholm och har en attraktiv träffpunktsverksamhet och restaurang. Här finns 30 lägenheter med två rum och kök samt balkong. I Trygghetsboendet ingår källarförråd samt tillgång till restaurang och Träffpunkt.

I restaurangen kan hyresgästen köpa sin frukost, middag, eftermiddagskaffe och kvällsmat.

 

Willan 7

Åsbogatan 44, 262 51 Ängelholm


Trygghetsboendet Willan 7 ligger centralt på Villan i Ängelholm. Det är Ängelholmshems första trygghetsboende avsett för dig som fyllt 70 år.

Här bor du ca 1,5 km från Ängelholms centralstation och 1 km från shoppingstråket i centrum. I närområdet finns också en matbutik, frisör och konditori. Stadsbussarna har också en hållplats precis utanför.

Alla lägenheter har öppna planlösningar med stora inglasade balkonger på 17 kvm. Här finns också en gemensamhetslokal på 8:e vån med fantastisk utsikt som alla boende har tillgång till och en trevlig trädgård för socialt umgänge.

Höghus med inglasade balkonger men fin utsikt över Ängelholm