Tvättstugan delar du med dina grannar. Om alla hjälps åt så kan tvättstunden bli ganska trevlig! Städa noggrant efter dig när du tvättat klart. För egentligen är det ju inte svårare än att lämna tvättstugan som du själv vill finna den. Eller hur? Gör en felanmälan om något inte fungerar som det ska i tvättstugan.

Så här håller sig alla glada i tvättstugan

Genom att hålla rent, bara tvätta när man har bokat – och plocka bort luddet från torktumlarens filter förstås. Tänk på att tvättmaskinerna bara används till kläder, handdukar och lakan och inte till grovtvätt som till exempel mattor eller större täcken.

  • Ta bort luddet på filtret i torktumlaren
  • Torka rent maskinerna och rengör facken för tvätt- och sköljmedel
  • Torka av bänkar
  • Sortera och släng skräp i miljöhuset
  • Sopa och torka av golvet och ställ tillbaka redskapen
  • Använd alltid tvättpåse om du tvättar en bh med bygel. En vanlig anledning till att maskiner inte fungerar är att en bh-bygel har lossnat och fastnat i tvättmaskinen.Tvätta miljövänligt

Se till att ha tvättmaskinen full och tvätta gärna på lågt gradtal. Dosera efter anvisningarna och använd sköljmedel sparsamt.  Genom att välja tvätt- och sköljmedel som är miljövänligt och doftfritt visar du inte bara hänsyn till vår jord utan även mot allergiker och astmatiker. Tack för din omtanke!

Saknas något?

Saknas något på städtavlan i tvättsugan? Är något trasigt? Gör en felanmälan!

Boka tvättid

Tvättbokningen ser olika ut i olika områden. Vissa områden har bokningstaggar andra områden har bokning med tvättbrickor. Ta kontakt med din kvartersvärd för mer information om just ditt område.