Så här fungerar det

Det är enkelt att söka lägenhet hos och du kan sköta allt själv på vår hemsida. För att kunna söka måste du registrera dig i vår bostadskö. Så här gör du.

1. Registrera dig i vår bostadskö

För att kunna söka lägenhet måste du ställa dig i vår bostadskö. Det gör du enkelt här på hemsidan
Din kötid räknas från det datum du registrerade dig och du får en poäng per dag. För att stå kvar som sökande måste du förnya din ansökan minst var sjätte månad. Det gör du genom att logga in och förnya din lägenhetsansökan på Mina Sidor.  Genom att klicka på dina köpoäng och Spara längst ner på sidan får du en bekräftelse på att du förnyat din ansökan. Under dina lägenhetspoäng ser du nu vilket datum du måste uppdatera din ansökan igen.

2. Håll utkik och visa intresse

Alla våra lediga lägenheter publiceras här på hemsidan. Lägenheterna visas i minst 10 dagar och det är då du kan göra en intresseanmälan. Du kan anmäla intresse för max fem lägenheter samtidigt.

3. Vem får gå på visning?

Vem som får gå på visning bestäms av köpoängen. De fem personer som har flest köpoäng och har anmält intresse för lägenheten får möjlighet att gå på visning.
Detta är förutsatt att personerna uppfyller grundkraven i vår uthyrningspolicy

4. Visning

Lägenheten visas i de flesta fall av hyresgästen.

5. Efter visningen

Efter att du varit på lägenhetsvisning loggar du in på Mina Sidor för att tacka Ja eller Nej till lägenheten. Det är viktigt att du svarar och att du gör det inom anvisad tid. Om du inte svarar efter att varit på visning så spärras du i systemet under 3 månader. Svarar du Nej tre gånger under tre månader blir du också spärrad. Spärras du förlorar du inte dina köpoäng och under tiden du är spärrad får du köpoäng som vanligt.

6. Vem får skriva kontrakt?

Den sökande som tackar Ja efter visning och har flest köpoäng av de intresserade får kontraktet. När du svarar Ja förbinder du dig att teckna kontrakt. Ett meddelande om att lägenheten är uthyrt går ut till de som fått erbjudande att gå på visning. När du fått lägenhet så blir du automatisk avregistrerad i vår bostadskö och blir av med dina köpoäng. Vill du stå kvar i bostadskön kan du registrera dig på nytt och börja samla nya köpoäng.