Första spadtaget för Nya Saftstationen!

Torsdagen 15:e november togs det första spadtaget för ett av Ängelholmshem största byggprojekt någonsin, kvarteret Nya Saftstationen. 2021 kan de första hyresgästerna flytta in på detta centrala kvarter ett stenkast från Ängelholms centralstation.

270 hyreslägenheter fördelade på två till fyra rum och kök kommer huvuddelen av kvarteret bestå av. Men här kommer även finns fem lokaler till uthyrning där två är tänkta till caféliknande verksamhet. En av lokalerna är också en så kallad bokal, en kombinerad bostad och lokal på nästan 94 kvm. I kvarteret byggs också två LSS-boende med totalt 12 lägenheter på strax över 44 kvm. LSS-lägenheterna kommer ha inglasade uterum och tillgång till avskild trädgård.

Kvarteret Nya Saftstationen byggs i två etapper och de båda huskropparna kommer certifieras enligt miljöbyggnad silver med fokus på energianvändning, ljud, ventilation och fukt. Solceller kommer också monteras på taken.

- Vi hoppas att hyresgästerna i detta nya kvarter i stor utsträckning kommer välja bort att äga en egen bil. Här bor man nära till det mesta och har fantastiska pendlingsmöjligheter. Vi bygger istället ett stort antal cykelparkeringar för att främja en hållbar livsstil. Över 900 cykelparkeringar kommer byggas, strax över 500 i cykelförråd, förklarar ansvarig projektledare på Ängelholmshem, Niklas Bergström.

Det första spadtaget genomfördes av (f.v) Joakim Stenberg och Niclas Olsson, avdelningschef respektive platschef för entreprenören MTA, Gunilla Schönbeck verksamhetschef LSS på Ängelholms kommun samt Ängelholmshems styrelseordförande Arne Jönsson.

- Det är mycket roligt att vi är igång med bygget. Vi har sett fram emot det här länge och behovet av nya hyreslägenheter är fortsatt stort i Ängelholm, berättar Ängelholmshems vd Benth Jensen. Vi tror också att ängelholmarna tycker att det är kul att det händer något på tomten som stått tom ganska länge nu, avslutar Jensen.

Nya Saftstationen kommer bli det första tillskottet i det som kommer bli en helt ny stadsdel i centrala Ängelholm. Inom de närmsta åren planerar kommunen bygga bättre gång- och cykelvägar, parkeringshus och nya hållplatser för bussar i stadsdelen.

Mer information och visionsbilder på Nya Saftstationen.