Finalist i Årets Nyproduktion

Två fastigheter i rött tegel

Vi är stolta och glada över att vara en av tre finalister i kategorin "Årets bästa nyproduktion", en tävling som arrangeras av Sveriges Allmännytta.

Förra veckan hade vi tävlingsjuryn på besök och vi fick möjligheten att stolt visa upp vårt fina kvarter Nya Saftstationen. Totalt nominerades 14 byggprojekt utspridda över Sverige. Nu har juryn vaskat fram tre finalister där Ängelholmshem är en av de nominerade. Nu hoppas vi att alla hjälper oss att hålla tummarna för en vinst, samtidigt som vi önskar de två andra finalisterna - Halmstads Fastighets AB och Stockholmshem - varmt lycka till.

Juryns nominering lyder:
Ett tätt och högt bostadskvarter där många aspekter är beaktade. Här har den stora skalan behandlats på ett sätt som ger stora boendekvaliteter. Stort plus för den fina gården som är öppen mot genvägen mellan husen – man bjuds in till gården. Elegant lösning av övergången mellan offentligt, halvoffentligt och privat. Mycket positivt med varierade bostadsformer genom att ett LSS-boende ingår i kvarteret. Gedigna material i alla fasader bidrar till intrycket av hög kvalitet i kvarteret som helhet

Vinnaren koras 18 maj under Allmännyttans fastighetsdagar i Sundsvall.